Nu of nooit : Nieuwe levenskeuzes bij vrouwen in de overgang

 

Zoals Martine Prenen zo mooi beschrijft in haar boek Menopower is de overgang/ menopauze een krachtige fase naar een “nieuwe jij” (www.martineprenen.be).

Ook Leen Steyaert brengt een positief verhaal met haar boek “Stralend door de menopauze” (www.siris.be). Heel verfrissend om er zo naar te kijken!

De overgang/menopauze als bron van kracht

Ook mentaal gezien biedt deze levensfase nieuwe mogelijkheden. Want tijdens de overgang zoeken je hormonen een nieuwe balans : dit brengt weliswaar (meestal) lastige kwaaltjes met zich mee…..maar er komt ook energie vrij!

Energie die de natuur je meegaf voor het moederschap, komt nu ter beschikking om te kunnen openbloeien, er is meer ruimte voor jezelf. Je intuïtie is door de jaren heen sterker geworden en dat vergroot ook nog eens je zelfvertrouwen. Hierdoor worden de verwachtingen van anderen minder belangrijk, je weet beter wat je écht wilt en je durft beter je grenzen aan te geven. Je beseft dat je zélf verantwoordelijk bent voor je mentale gezondheid.

Focus naar binnen

Jarenlang heb je klaar gestaan voor anderen, je focus was naar buiten gericht. Nu richt je de focus meer op jezelf. Waardoor je naar je essentie gaat en eindelijk volledig kan en durft te zijn wie je écht bent. De overgang is hét moment voor zelfreflectie:

Welke talenten heb ik nog niet benut?

Wat zijn mijn verborgen talenten?

Welke verlangens zou ik nog willen vervullen?

Hoe ervaar ik meer plezier in mijn werk?

Wil ik dit soort werk wel verder blijven doen?

Kan ik nog een carrièreswitch maken?

Hoe kan ik mijn ervaring inzetten om anderen te helpen?

Graag help ik je verder om meer helderheid te scheppen én tegelijk een duw in je rug te geven zodat jij kan gaan voor datgene wat écht telt, voor datgene waar jij energie van krijgt!

Andere blogartikelen

“Het is mijn natuur om mensen te helpen.”

“Het is mijn natuur om mensen te helpen.”

Marlies groeide op in Zuid-Afrika, waar volgens haar, mensen veel meer balans ervaren doordat ze dichter bij de natuur staan. En de natuur in Zuid-Afrika is adembenemend. “Alles wat mooi is, geeft energie.” Hun huis sloot aan bij de acupunctuur-praktijk van haar mama...

Jongeren eenvoudig van faalangst bevrijden

Jongeren eenvoudig van faalangst bevrijden

Waarom klinkt falen zo negatief? Omdat de tiener bij falen direct denkt dat hij niet goed genoeg is.  Hij associeert het maken van fouten met wie hij is, met zijn identiteit. Hij neemt het dus automatisch persoonlijk. En zo beperkt de tiener zichzelf, want hij...

Barbara over de weg naar haar passie

Barbara over de weg naar haar passie

Barbara straalt sereniteit, rust en een diep vertrouwen uit. Als jong meisje kwam ze al in aanraking met yoga en meditatie. Haar interesses werden later verder aangewakkerd door een reis naar India en door zich te verdiepen in spiritualiteit. Ze voelde de...

Tiener die het gevoel heeft “niets te kunnen”.

Tiener die het gevoel heeft “niets te kunnen”.

“Alles wat ik doe mislukt” Teleurstellende resultaten op het rapport, verwijten van ouders of leerkrachten, telkens opnieuw te horen krijgen dat je dingen fout doet, doelen niet kunnen bereiken,….dit doet het zelfvertrouwen niet goed, waardoor prestaties nog meer...

Contact informatie

Stuur mij een bericht

j

Greet Warmenbol

+(0032)479 940 116

info@talentenfluisteraar.net

5

BTW nr BE 0462 633 877

5

Ondernemingsnummer 0462 633 877

PUBLIMAG BV

Eburonenlei 4

2900 Schoten

België

Messenger
Messenger

Bedankt voor het abonneren bij ons!