“Het is mijn natuur om mensen te helpen.”

Marlies groeide op in Zuid-Afrika, waar volgens haar, mensen veel meer balans ervaren doordat ze dichter bij de natuur staan. En de natuur in Zuid-Afrika is adembenemend. “Alles wat mooi is, geeft energie.”

Hun huis sloot aan bij de acupunctuur-praktijk van haar mama waar 3 behandelruimtes waren. Eigenlijk groeide ze op tussen de patiënten en van kleins af aan stak ze graag een handje toe. Tijdens de lagere school ging ze naar het Steiner onderwijs, waar ze gestimuleerd werd de dingen op haar eigen manier te doen.

Al snel kreeg ze ook de smaak te pakken om van betekenis te zijn voor anderen en zoals haar mama, wou ze graag mensen van hun klachten verlossen. Het lag voor de hand om voor kinesiste te studeren aan de universiteit van Pretoria. Een interessante studie buiten de 1800 uur stages in het ziekenhuis. Voor haar is een ziekenhuis geen plaats voor gezondheid. Ook de rigide structuur van het ziekenhuis paste niet bij Marlies, vandaar dat ze verder stages deed in een privé-praktijk. Het verbaasde haar dat ze tijdens haar studies zo weinig over de interactie met de wervelkolom had geleerd. Gelukkig kon ze tijdens de lunchpauze bij haar overbuur chiropractor hier over bijleren.

De mama van Marlies kwam als acupuncturiste soms sneller tot resultaten dan Marlies zelf als kinesiste, bijvoorbeeld bij pijnlijke gewrichten. Het stimuleerde haar om ook een opleiding acupunctuur in Johannesburg te volgen.

Een extra cursus lymfedrainage bracht haar de kennis om afvalstoffen te laten afvoeren. Ook bowen-therapie en emotionele kinesiologie gaven haar inzichten die ze graag toepast afhankelijk van de noden van de patiënt.

“Aanraking heeft een genezende kracht. Hierbij gaat het vooral om de intentie.” Marlies werkt altijd vanuit de pure intentie om het welzijn te verbeteren van haar patiënt. Het mentale is hierbij heel belangrijk, ze biedt daarom als vanzelfsprekend ook altijd een luisterend oor aan diegenen die er behoefte aan hebben. Tijdens een behandeling is Marlies “in flow”, de tijd vliegt voorbij, ze past de technieken toe die de patiënt op dat moment nodig heeft en ze stopt pas als het goed voelt.

Marlies heeft het gevoel van betekenis te zijn omdat ze via haar behandeling het lichaam tot rust brengt en vanuit rust komt genezing.

Andere blogartikelen

Jongeren eenvoudig van faalangst bevrijden

Jongeren eenvoudig van faalangst bevrijden

Waarom klinkt falen zo negatief? Omdat de tiener bij falen direct denkt dat hij niet goed genoeg is.  Hij associeert het maken van fouten met wie hij is, met zijn identiteit. Hij neemt het dus automatisch persoonlijk. En zo beperkt de tiener zichzelf, want hij...

Barbara over de weg naar haar passie

Barbara over de weg naar haar passie

Barbara straalt sereniteit, rust en een diep vertrouwen uit. Als jong meisje kwam ze al in aanraking met yoga en meditatie. Haar interesses werden later verder aangewakkerd door een reis naar India en door zich te verdiepen in spiritualiteit. Ze voelde de...

Tiener die het gevoel heeft “niets te kunnen”.

Tiener die het gevoel heeft “niets te kunnen”.

“Alles wat ik doe mislukt” Teleurstellende resultaten op het rapport, verwijten van ouders of leerkrachten, telkens opnieuw te horen krijgen dat je dingen fout doet, doelen niet kunnen bereiken,….dit doet het zelfvertrouwen niet goed, waardoor prestaties nog meer...

Snel afgeleid. Of gewoon een 3D-denker?

Snel afgeleid. Of gewoon een 3D-denker?

Onderwijs is (nog) niet afgestemd op snelle denkers  “Let nooit op”, “snel afgeleid”,…..sommige jongeren krijgen veel kritiek tijdens hun schoolperiode. Omdat het onderwijs is afgestemd op taaldenkers, de leerstof wordt via WOORDEN aangeboden, vertrekkende vanuit...

Contact informatie

Stuur mij een bericht

j

Greet Warmenbol

+(0032)479 940 116

info@talentenfluisteraar.net

5

BTW nr BE 0462 633 877

5

Ondernemingsnummer 0462 633 877

PUBLIMAG BV

Eburonenlei 4

2900 Schoten

België

Messenger
Messenger

Bedankt voor het abonneren bij ons!