Twijfels over carrièreswitch onder de loep

Niet van koers durven veranderen, je onbewust laten leiden door de mening van anderen, je gevoel niet durven volgen, voor financiële zekerheid kiezen,…

Al heel lang weten dat je niet op de juiste plek zit, maar niet weten wat je wél wilt.

En zo jezelf vastzetten  in een gouden kooi. Vaak met een burn-out als gevolg.

Toch is er niks mis met jou, je hebt alleen behoefte aan nieuwe inzichten:

Inzicht dat jouw geluk ook belangrijk is.

Inzichten dat je ook kleine veranderingen kan aanbrengen en daarmee grote stappen kan zetten.

Inzicht dat jouw competenties (iets goed kunnen) energie kunnen vreten, omdat ze niet overlappen met jouw talenten. Inzicht in jouw energiegevers is inzicht in jouw talenten.

Je talenten geven jou houvast om richting te vinden voor een volgende stap. Je durft meer je gevoel en intuïtie volgen omdat talenten gaan over wie jij bent. Bij talenten gaat het over je gevoel, niet over “kunnen” maar wel over “willen en zijn”.

Een concreet voorbeeld van een dame, Lutgart, 46 jaar die ik enkele weken geleden mocht begeleiden.

Lutgard werkt al 16 jaar als juriste in een groot bedrijf op de afdeling Schadegevallen. Alle competenties die ze voor deze job nodig heeft, heeft ze in huis. Maar deze job geeft haar de laatste jaren geen voldoening meer, er zijn nog weinig uitdagingen en ze zit bijna de hele dag achter haar computer. Af en toe heeft ze contact met klanten, dat geeft haar wel energie, maar dat blijven uitzonderingen. Tijdens functioneringsgesprekken geeft ze dit aan, maar er verandert niets.

Lutgart laat duidelijk weten dat ze iets anders wilt, spreekt hierover met haar partner en beste vriendin. Rationeel wordt alles op een rijtje gezet: het werk is niet ver van je thuis, je wordt goed betaald, het is een functie met aanzien, je hebt de studies rechten gedaan. Je bent toch nauwkeurig, communicatief en je kan de wetteksten goed analyseren.

Rationeel gezien zou ze deze job moeten blijven doen. Lutgart krijgt de boodschap dat haar gevoel bijzaak is. Ze krijgt de boodschap dat haar competenties (aangeleerde vaardigheden) de doorslag moeten geven.

Lutgart voelt  zich gefrustreerd en komt bij mij terecht. Haar gevoel en intuïtie neem ik serieus. Ik benoem haar natuurlijke talenten, datgene waar ze wél energie van krijgt, ik geef aan welke functies en rollen er wél bij haar passen. Ik leer haar dat ze een intern kompas heeft en hierop kan vertrouwen.

Ze durft nu wél stappen te zetten: ze regelt met HR dat ze meer contacten heeft met klanten, wat haar energie geeft. Ze werkt nog maar 4/5 en haar vrije dag vult ze in met een opleiding als mindfulness coach. Het is haar bedoeling om dit later als zelfstandige in bijberoep te kunnen uitoefenen.

Lutgart heeft nu nieuwe uitdagingen, voelt zich gezien in wie ze werkelijk is en heeft frisse energie!

Andere blogartikelen

“Behandel pubers zoals kamerplanten.”

“Behandel pubers zoals kamerplanten.”

De puberteit De betekenis van puberteit volgens mijn zoon: “Een periode waarin OUDERS lastig beginnen te doen en vooral veel zagen!” Grappig dat hij het zo ziet. Volgens Wikipedia staat puberen voor “de manier waarop jongeren zich ogenschijnlijk onvoorspelbaar...

Schoolmoe,  maar niet leermoe

Schoolmoe, maar niet leermoe

Elk kind is van nature gemotiveerd om bij te leren, om te groeien. Toch verliezen sommigen deze motivatie in het klassieke middelbaar. Het zijn meestal gevoelige, slimme jongeren die niet meer mee willen. Ze slepen zich naar school, de fonkel is uit hun ogen...

Nu of nooit : Nieuwe levenskeuzes bij vrouwen in de overgang

Nu of nooit : Nieuwe levenskeuzes bij vrouwen in de overgang

  Zoals Martine Prenen zo mooi beschrijft in haar boek Menopower is de overgang/ menopauze een krachtige fase naar een “nieuwe jij” (www.martineprenen.be). Ook Leen Steyaert brengt een positief verhaal met haar boek “Stralend door de menopauze” (www.siris.be)....

Contact informatie

Stuur mij een bericht

11 + 13 =

j

Greet Warmenbol

+(0032)479 940 116

info@talentenfluisteraar.net

5

BTW nr BE 0462 633 877

5

Ondernemingsnummer 0462 633 877

PUBLIMAG BV

Eburonenlei 4

2900 Schoten

België

Messenger
Messenger

Bedankt voor het abonneren bij ons!