Nu of nooit : Nieuwe levenskeuzes bij vrouwen in de overgang

 

Zoals Martine Prenen zo mooi beschrijft in haar boek Menopower is de overgang/ menopauze een krachtige fase naar een “nieuwe jij” (www.martineprenen.be).

Ook Leen Steyaert brengt een positief verhaal met haar boek “Stralend door de menopauze” (www.siris.be). Heel verfrissend om er zo naar te kijken!

De overgang/menopauze als bron van kracht

Ook mentaal gezien biedt deze levensfase nieuwe mogelijkheden. Want tijdens de overgang zoeken je hormonen een nieuwe balans : dit brengt weliswaar (meestal) lastige kwaaltjes met zich mee…..maar er komt ook energie vrij!

Energie die de natuur je meegaf voor het moederschap, komt nu ter beschikking om te kunnen openbloeien, er is meer ruimte voor jezelf. Je intuïtie is door de jaren heen sterker geworden en dat vergroot ook nog eens je zelfvertrouwen. Hierdoor worden de verwachtingen van anderen minder belangrijk, je weet beter wat je écht wilt en je durft beter je grenzen aan te geven. Je beseft dat je zélf verantwoordelijk bent voor je mentale gezondheid.

Focus naar binnen

Jarenlang heb je klaar gestaan voor anderen, je focus was naar buiten gericht. Nu richt je de focus meer op jezelf. Waardoor je naar je essentie gaat en eindelijk volledig kan en durft te zijn wie je écht bent. De overgang is hét moment voor zelfreflectie:

Welke talenten heb ik nog niet benut?

Wat zijn mijn verborgen talenten?

Welke verlangens zou ik nog willen vervullen?

Hoe ervaar ik meer plezier in mijn werk?

Wil ik dit soort werk wel verder blijven doen?

Kan ik nog een carrièreswitch maken?

Hoe kan ik mijn ervaring inzetten om anderen te helpen?

Graag help ik je verder om meer helderheid te scheppen én tegelijk een duw in je rug te geven zodat jij kan gaan voor datgene wat écht telt, voor datgene waar jij energie van krijgt!

Andere blogartikelen

Twijfels over carrièreswitch onder de loep

Twijfels over carrièreswitch onder de loep

Niet van koers durven veranderen, je onbewust laten leiden door de mening van anderen, je gevoel niet durven volgen, voor financiële zekerheid kiezen,… Al heel lang weten dat je niet op de juiste plek zit, maar niet weten wat je wél wilt. En zo jezelf vastzetten  in...

“Behandel pubers zoals kamerplanten.”

“Behandel pubers zoals kamerplanten.”

De puberteit De betekenis van puberteit volgens mijn zoon: “Een periode waarin OUDERS lastig beginnen te doen en vooral veel zagen!” Grappig dat hij het zo ziet. Volgens Wikipedia staat puberen voor “de manier waarop jongeren zich ogenschijnlijk onvoorspelbaar...

Schoolmoe,  maar niet leermoe

Schoolmoe, maar niet leermoe

Elk kind is van nature gemotiveerd om bij te leren, om te groeien. Toch verliezen sommigen deze motivatie in het klassieke middelbaar. Het zijn meestal gevoelige, slimme jongeren die niet meer mee willen. Ze slepen zich naar school, de fonkel is uit hun ogen...

Contact informatie

Stuur mij een bericht

2 + 14 =

j

Greet Warmenbol

+(0032)479 940 116

info@talentenfluisteraar.net

5

BTW nr BE 0462 633 877

5

Ondernemingsnummer 0462 633 877

PUBLIMAG BV

Eburonenlei 4

2900 Schoten

België

Messenger
Messenger

Bedankt voor het abonneren bij ons!